Willemstad! Het is de bruisende hoofdstad van het prachtige Caribische eiland Curaçao. Je kent de stad misschien wel van zijn gekleurde huizen, die meteen opvallen als aankomt. Het is een levendige stad met tal van mooie bezienswaardigheden. En op ‘t eiland, en in willemstad, is het altijd heerlijk weer. Winter kennen ze op curaçao niet. Het hele jaar kun je er genieten van azuurblauw water en prachtige stranden. Maar de stad en het eiland hebben nog veel meer te bieden… Hierbij 5 redenen om Willemstad te bezoeken! 

De Pontjesbrug 

Eén van de meest unieke bezienswaardigheden op Curaçao is ongetwijfeld de Koningin Emmabrug in Willemstad, ook wel de Pontjesbrug genoemd. Het is een brug die de wijken Otrabanda en Punda met elkaar verbindt. De brug is bijzonder omdat het de enige drijvende houten draaibrug ter wereld is. Wanneer een boot wil passeren, gaat de brug open, zelfs de grootste cruiseschepen varen door de haven; dit ziet er spectaculair uit. 

De stranden

Curacao beschikt over maar liefst 38 stranden, variërend van lange baaien met goudgele en witte stranden tot rotsachtigen. Een paar van die prachtige stranden liggen in, of dicht bij Willemstad denk aan: Seaquarium, Caracasbaai of Parasasa. De stranden van Willemstad bieden voor ieder wat wils. Er zijn stranden waar je perfect kunt snorkelen, maar er zijn ook stranden waar je goed kunt surfen. Gezellige stranden, romantische baaitjes, Willemstad heeft het allemaal. 

Het eten 

In Willemstad zijn heel veel heerlijke restaurantjes met vele verschillende smaken. Je proeft al de verschillende nationaliteiten die er op het eiland zijn terug in de keuken. Zo zijn er veel lokale restaurants, die gerechten van de streek serveren. Maar ook Mexicaanse, Spaanse en Nederlands restaurants zijn er te vinden. 

De wijken

Otrobanda en Punda vormen samen het hart van Willemstad. De vrolijk gekleurde gevels en de Handelskade zijn het symbool van dit stadsdeel. Op de kade zijn veel leuke terrasjes, waar je lekker een drankje kunt doen. De kleine, autovrije straatjes van Punda zijn erg leuk om te verkennen. Er zijn veel winkeltjes en eetgelegenheden te vinden die allemaal het bezoeken waard zijn.

 

Vliegen

De vliegtijd naar Curaçao is best lang, maar de meeste vliegmaatschappijen proberen het jou zo comfortabel mogelijk te maken. Zo heb je tijdens het vliegen de keuze uit verschillende maaltijden en een entertainment programma, je kunt je vliegreis zo luxe mogelijk maken. Voor je het weet ben je in Willemstad. 

 

Heb jij nu helemaal zin om Willemstad te bezoeken? Kijk hier voor goedkope Curacao vakanties en geniet binnenkort al van zomerse temperaturen!