Beste reistijd Curacao

 

Wat is de beste reistijd Curacao? Als je afgaat op het klimaat, dan is het antwoord bondig; het eiland is namelijk door het zonnige weer het hele jaar door goed te bezoeken! De weerschommelingen zijn minimaal, het zeewater is altijd warmer dan 26°C, er valt gemiddeld weinig tot geen neerslag en er staat een heerlijk briesje. Wat wil je nog meer? Lees hieronder alles over de beste reistijd Curacao!

Vakantie Curacao? Bekijk direct Curacao vakantie aanbiedingen bij:

Beste reistijd Curacao – Klimaattabel

Benieuwd naar de gemiddelde temperatuur per maand op Curacao? Bekijk hieronder onze klimaattabel!

Zoals je kunt zien, zijn de temperaturen het gehele jaar door ideaal. Bovendien regent het weinig op Curacao en schijnt de zon volop. Van februari t/m september valt de minste regen, dus wie zeker wil zijn van zoveel mogelijk zon, kan het beste in die maanden reizen. De warmste maanden zijn mei t/m oktober. Wil je van de natuur genieten, dan is december de beste reistijd. Tussen januari en mei kan het er door de droogte wat minder groen uit zien. Daarentegen valt in november de meeste neerslag, met een gemiddelde van 110 millimeter. Januari is tot slot de koelste maand, de beste reistijd als je bijvoorbeeld veel activiteiten wilt gaan doen. 

 

Beste reistijd Curacao – Drukste maanden

Als de beste reistijd Curacao voor jou afhankelijk is van de drukte, zijn er bepaalde periodes die je beter kunt mijden. De maanden juli en augustus zijn, vanwege de vakanties in Europa en door de Amerikaanse toeristen, de drukste maanden voor een vakantie naar Curacao. Van oktober t/m april loopt het hoogseizoen voor cruiseschepen, waardoor het erg druk kan zijn in de haven. Kerst en Nieuwjaar zijn ook bijzonder druk op Curacao, evenals carnaval (februari) en het North Sea Jazz Festival Curacao (augustus).

 

Beste reistijd Curacao – Laagste prijzen

Wat ons betreft is het voorjaar de beste reistijd voor een goedkope vakantie Curacao. Waarom? Wanneer je een vakantie naar Curacao boekt in het voorjaar, omzeil je de schoolvakanties en dit scheelt aardig in de kosten. 

> Vluchten naar Curacao zoeken

 

 

Jouw beste reistijd Curacao gekozen? Bekijk dan hier goedkope vakantie Curacao aanbiedingen bij TUICorendon en de VakantieDiscounter

 

Meer lezen?

> Direct naar: beste hotel Curacao top 10 | Vliegtijd Curacao | Reisadvies Curacao