Combinatiereizen

Een reis naar Curacao kan met verschillende bestemmingen gecombineerd worden. De andere ABC-eilanden, Aruba en Bonaire, zijn het populairst. Maar Curacao kan ook goed gecombineerd worden met plaatsen op het vasteland, zoals Suriname en Florida. 

 

Combinatiereis Aruba & Curacao

Het tropische Aruba is erg vergelijkbaar met Curacao. Curacao is een stuk groter, maar toch verwelkomt Aruba per jaar twee keer zoveel toeristen als Curacao. De stranden die je op Aruba vindt zijn vergelijkbaar met die van Miami, een prachtig plaatje dus. Wat het nachtleven en uitgaan betreft, ligt alles op Aruba veel dichter bij elkaar dan op Curacao. De eilanden lijken dus op elkaar, maar zijn toch ook weer vrij verschillend, bijvoorbeeld qua karakter en sfeer. De ideale combinatiereis dus! Tussen Aruba en Curacao gaan er dagelijks vluchten, waarbij je overvliegt met een klein vliegtuig. 

 

Combinatiereis Bonaire & Curacao

Bonaire wordt ook wel Diver’s paradise genoemd, en wij snappen wel waarom… Je kunt hier werkelijk prachtig duiken. Op Bonaire vind je ruim 50 locaties waar je makkelijke toegang hebt tot de prachtige onderwaterwereld. De kuststrook rondom het eiland is tot beschermd natuurgebied verklaard. Wat Klein Curacao voor Curacao is, is Klein Bonaire voor Bonaire. Ook dit kleine eilandje is onbewoond en staat bekend als een waar duikersparadijs. Ook kun je er goed (wind)surfen. 

Kun je niet kiezen tussen Aruba, Bonaire of Curacao? Mensen kiezen er ook vaak voor om een combinatiereis te doen tussen alle drie de ABC-eilanden. Aruba, Bonaire & Curacao lijken op elkaar, maar zijn op sommige fronten juist heel verschillend van elkaar. Tussen Aruba, Bonaire & Curacao kun je relatief goedkoop reizen. Dus mocht je er tijd voor hebben, is dit zeker een aanrader! 

 

Combinatiereis Suriname & Curacao

Ontdek de geweldige natuur en ervaar de gastvrijheid van de vriendelijke bewoners in Suriname. In tegenstelling tot Aruba en Bonaire, is Suriname niet te vergelijken met Curacao. Tijdens een combinatiereis Suriname & Curacao ervaar je dus twee verschillende werelden in één reis. Vooral de natuur is erg verschillend op beide bestemmingen. In Suriname vind je het tropisch regenwoud, wat door Surinamers ook wel ‘het bos’ wordt genoemd. Ook is er genoeg cultuur te vinden, met name in de hoofdstad Paramaribo. Hier zijn nog veel overblijfselen te zien uit de Nederlandse koloniale tijd, zoals de grote koloniale huizen. Op een combinatiereis Suriname & Curacao beleef je twee compleet verschillende werelden.

 

Combinatiereis Florida & Curacao

Zowel Florida als Curacao hebben de meest prachtige hagelwitte stranden… Beiden staan bekend als de ideale plek voor een zon, zee & strandvakantie. In Florida heb je natuurlijk ook de stad Orlando, waar je de tofste pretparken en waterparken vindt. Je kunt een combinatiereis Curacao & Florida dus helemaal naar eigen wens invullen. Bezoek bijvoorbeeld de Everglades of relax op de stranden van Miami Beach.