Huurauto

Een auto huren op Curacao… Dit is echt een must tijdens je vakantie! Met een huurauto Curacao ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en ben je niet afhankelijk van bepaalde tijden. Daarnaast is benzine op Curacao een stuk goedkoper dan in Nederland! Er zijn talloze autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren op Curacao. Veel bedrijven zijn gevestigd op het vliegveld. Mocht je in een hotel verblijven, dan is de kans groot dat je via het hotel een auto kunt huren.

TIP: regel je huurauto Curacao van tevoren! 9 van de 10 keer is dit goedkoper dan wanneer je het ter plekke regelt. Bovendien kunnen de huurprijzen onderling sterk verschillen en is het aanbod niet altijd toereikend als je ter plekke een huurauto wilt regelen. 

Er is geen vastgestelde minimum leeftijd om een auto te huren op Curacao. Dit bepaalt ieder autoverhuurbedrijf voor zich. Vaak is de minimum leeftijd 23 jaar. Soms is het mogelijk om een auto te huren en een extra borg of een extra toeslag te betalen als je 21 of 22 bent. Een ander vereiste is vanzelfsprekend een geldig rijbewijs. Tot slot heb je vrijwel altijd een creditcard nodig als je een auto wilt huren op Curacao.

 

Auto huren Curacao zonder creditcard

Wanneer je een auto wilt huren op Curacao heb je vrijwel altijd een creditcard nodig. Echter zijn er mogelijkheden om een auto te huren op Curacao zonder creditcard, maar deze zijn zeer beperkt. Vaak betaal je dan een extra toeslag. Let wel op met lokale autoverhuurbedrijven die om een contante borg vragen of vragen om je paspoort of rijbewijs achter te laten. Als je het niet vertrouwd, kies dan altijd voor een gerenommeerd autoverhuurbedrijf zoals Sunny Cars.

> Bekijk het huurauto Curacao aanbod bij Sunny Cars

 

Verkeer Curacao

Op Curacao rijden ze, net zoals in Nederland, gewoon rechts. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 45 km/h en buiten de bebouwde kom meestal 60 km/h of 80 km/h. De kwaliteit van de wegen is erg matig. Naarmate je verder weg rijdt van Willemstad zullen de wegen slechter en hobbeliger worden. Gelukkig zijn de toeristische trekpleisters wel goed aangegeven. Auto’s van rechts hebben op Curacao geen voorrang, tenzij je op een T-splitsing staat.