Kaart & ligging

Curaçao is een eiland dat in de Caraïbische Zee ligt, 65 km voor de kust van Venezuela. Als je kijkt naar de ligging van het eiland zie je dat het het grootste eiland van de zuidelijkste eilanden van de Kleine Antillen is. Daartoe behoren ook Aruba en Bonaire. Curaçao ligt in het midden hiervan. Tot Curaçao wordt ook het onbewoonde eiland Klein Curaçao gerekend, dat 10 kilometer van de oostkust ligt en nog geen twee km² groot is. Het hoogste punt van Curaçao is de Sint Christoffelberg met 375 meter hoogte. Op de kaart zie je dat Curaçao geen groot eiland is: het is nog geen 450 km² groot en in totaal maar 60 kilometer lang. Op de breedste stukken is het eiland ongeveer 12 km breed.

> Bekijk alle hotels op de kaart

De Nederlandse Antillen bestaan sinds 10 oktober 2010 niet meer: Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn nu zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Het eiland bestaat vooral uit koraalkalk en vulkanisch gesteente en heeft zes natuurlijke havens, die gevormd zijn doordat de zee het koraalkalk heeft uitgehold. De grootste haven ligt aan de zuidwestkant van het eiland bij Willemstad: het Schottegat. In het oosten van Willemstad vind je het oudste gedeelte: De Punt (Punda), met veel leuke winkeltjes. Dit gedeelte is door de Koningin Emmabrug brug verbonden met het westelijke deel, waar je de wijk Otrobanda (vertaald: Aan de Andere Kant) vindt.

Tijdsverschil Nederland – Curacao

Curaçao valt in de tijdszone UTC-4. Op dit eiland is er geen zomer/wintertijd, dus is het hier tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger op Curaçao, en tijdens onze wintertijd 5 uur vroeger.

Meer lezen over Curacao?

> Direct naar: beste hotel Curacao top 10 | Vliegtijd Curacao | Beste reistijd Curacao