Wanneer je op Curacao bent wil je eigenlijk nog niet denken aan naar huis gaan. Je bent lekker aan het genieten van de prachtige stranden, heerlijke omgeving en het blauwe water. Maar je kan Curacao ook een beetje mee naar huis nemen. Dit door middel van unieke souvenirs. Je kunt deze voor jezelf kopen als herinnering, maar ook aan een geliefde geven. Maar wat voor souvenirs zijn nou echt leuk om mee te nemen uit Curacao? Wij zullen ze voor je op een rijtje zetten.

 

1. Curacao Liqueur

Deze likeur is bekend door heel de wereld. Dit drankje heeft er zelfs aan bijgedragen dat Curaçao populairder is geworden. De likeur wordt gebrouwen in een herenhuis uit de 19e eeuw. Je kunt de likeur dan ook hier kopen. Als je het leuk vind meer over de likeur en zijn geschiedenis te weten kun je verschillende rondleidingen volgen door de likeur-destilleerderij. Wanneer je thuis bent en een slok neemt van de likeur zul je gelijk het gevoel hebben dat je weer op Curacao bent. 

 

2. Handgemaakte poppetjes van Chichi

De handgemaakte poppetjes van Chichi zijn erg populair op Curacao. Deze poppetjes vertegenwoordigen de lokale kunst en cultuur van dit eiland. Er zijn dan ook veel winkels waar je deze poppetjes kunt kopen. Toch is het het allerleukste om naar een van de echte Chichi-souvenirwinkel te gaan waar deze poppetjes gemaakt worden zodat je de echte ervaring beleefd en een ruime keuze hebt. Deze poppetjes zijn enorm leuk om mee te nemen als herinnering of om cadeau te doen.

 

3. Handgemaakte zeep

In Curaçao zijn er meerdere winkeltjes die handgemaakte zeep verkopen van natuurlijke producten. Hier worden lokale producten in verwerkt zoals klei, honing en verschillende planten. Deze zeepjes zijn erg leuk om mee naar huis te nemen en ook nog eens goed voor het milieu. Je zult door deze zeep meerdere keren per dag terugdenken aan Curacao, doordat je letterlijk de producten van het eiland op dat moment in je handen hebt.

 

4. Aloe Vera

Aloë Vera planten… Je ziet ze overal op Curacao. Deze planten bevatten een middel dat goed is voor de huid en het lichaam. Hier maakt Curacao dan ook volop gebruik van. Ze hebben zelfs een eigen fabriek en plantage waar ze aloe vera producten produceren en exporteren, denk hierbij aan drinken en huidverzorging. Bijna iedereen in Curacao gebruikt deze producten, vooral na het zonnen. Bezoek een CurAloe winkel en neem een van deze producten mee als souvenir. De geur alleen al laat je gelijk aan Curacao denken. 

 

Met deze producten in je koffer zal je met een lach terugdenken aan deze heerlijke tijd en het in je hoofd herbeleven. Deze souvenirs zijn niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om aan bijvoorbeeld je ouders te geven bij het vertellen van je verhalen. Zorg er dus wel voor dat je nog genoeg plek in je koffer hebt om op de terugweg om deze leuke souvenirs mee te nemen.