Stranden Curacao

 

Een overzicht van de mooiste stranden op Curacao? Dan ben je hier op de juiste plek! Op Curacao vind je talloze paradijselijke stranden die zeker een bezoekje waard zijn. We hebben hieronder de meest populaire stranden op Curacao voor je op een rijtje gezet. Ook kun je vinden bij welk strand je een toegangsprijs betaalt en welke stranden je gratis op kunt. Een mooi strand op Curacao met wit zand en een azuurblauwe zee, wat wil je nog meer? Ontdek alle stranden van Curacao op de kaart!

> Bekijk alle hotels aan het strand op de kaart

Mooie strand vakantie Curacao? Bekijk direct aanbiedingen bij:

TUI logo mooiste stranden Curaçao
Corendon logo mooiste stranden Curaçao
VakantieDiscounter logo mooiste stranden Curaçao

Stranden Curacao – Kaart

stranden curacao kaart

Stranden Curacao

1. Jan Thiel Strand (betaalde toegang)

Eén van de meest bekende en mooie stranden op Curacao is Jan Thiel, gelegen in de Jan Thiel baai. Buiten dat dit strand prachtig is, zijn er veel faciliteiten aanwezig waardoor je van alle gemakken voorzien bent. Je kunt er onder andere duiken, snorkelen, flyboarden en kajakken. Omdat Jan Thiel zo populair is, is het er wel vaak druk. Ook zijn er bekende restaurants en beachclubs te vinden zoals Zanzibar Beach & Restaurant en Zest.

Op zoek naar een hotel of resort bij Jan Thiel strand op Curacao?

> Chogogo Dive & Beach Resort

> Livingstone Jan Thiel Resort

> Morena Resort

> Papagayo Beach Hotel

stranden curacao

2. Mambo Beach (betaalde toegang)

Mambo Beach heet eigenlijk Seaquariam Beach, maar in de loop der tijd is men het strand gaan vernoemen naar de populaire beachclub Mambo. Ook Mambo Beach is één van de populairste stranden van Curacao en beschikt over vele faciliteiten. Zo zijn er wc’s en douches aanwezig en kun je voor een hapje of drankje terecht in één van de restaurants, barretjes of strandtenten. Op sommige plekken is er zelfs gratis WiFi! Mambo Beach staat ook bekend als een geliefde uitgaansplek voor jongeren in de vakantie en in de weekenden. Met name in het hoogseizoen zal het hier erg druk zijn. Buiten het hoogseizoen is dit mooie Curaçaose strand veel rustiger en vind je er vooral gezinnen die op vakantie zijn.

Op zoek naar een hotel of resort bij Mambo Beach?

> Kontiki Beach Resort

> LionsDive Beach Resort

> Curinjo Resort

> Sunscape Curacao Resort, Casino & Spa

stranden curacao

3. Cabana Beach (betaalde toegang)

Cabana Beach, voorheen ook wel Kontiki Beach genoemd, ligt vrijwel naast Mambo Beach. Cabana Beach is een vrij luxe strand op Curacao en heeft, net zoals Mambo Beach en het Jan Thiel strand, genoeg faciliteiten om de dag door te komen. Daarnaast worden er regelmatig speciale activiteiten georganiseerd, zoals een vis- of vleesmarkt. Ook is er iedere woensdagavond livemuziek.

Op zoek naar een hotel of resort bij Cabana Beach?

> Kontiki Beach Hotel

4. Blauwbaai (betaalde toegang)

Het relaxte Blauwbaai strand heeft veel faciliteiten en is dus van alle gemakken voorzien. Blauwbaai was een lange tijd alleen toegankelijk voor de gasten van het naastgelegen Blue Bay Curacao Resort, maar tegenwoordig kan iedereen hier een dagje van de zon genieten. Er zijn diverse bars en restaurants aanwezig, voldoende strandbedjes en toiletten & douches. Ook dit mooi strand is ideaal voor kinderen. Je kunt er ook vele watersporten beoefenen zoals suppen, kajakken, duiken en snorkelen.

Op zoek naar een hotel of resort bij Blauwbaai strand?

> Bayside Boutique Hotel

> Blue Bay Curacao

5. Kokomo Beach (gratis toegang)

Het schitterend mooie Kokomo beach ligt aan de Vearsenbaai. Hoewel het één van de kleinere stranden op Curacao is, beschikt het over alle faciliteiten die je je maar kunt bedenken. Er zijn ligbedden, parasols, een strandtent, toiletten, douches en een duikschool. Doordeweeks is Kokomo Beach vrij rustig. In de weekenden daarentegen is het een stuk drukker. Iedere zondag is het Family Day, waarbij er ‘s middags plaatjes worden gedraaid door een DJ en later kun je genieten van een live band. Ook niet onbelangrijk: op zondagen is het van 5 tot 6 happy hour!

Op zoek naar een hotel of resort bij Kokomo Beach?

> Blue Bay Curacao

stranden curacao

6. Daaibooi Beach (gratis toegang)

Het sfeervolle Daaibooi Beach (ook wel Playa Daaibooi genoemd) is een klein strand met eenvoudige faciliteiten. Je vindt hier ligbedden, parasols, een snackbar, douches en toiletten. Daaibooi Beach staat bekend als een lokaal strand met indrukwekkende riffen. Snorkelaars en duikers op Curacao kunnen hier hun hart ophalen!

Op zoek naar een hotel of resort bij Daaibooi Beach?

> Oasis Coral Estate Beach, Dive & Wellness Resort

> Coral Estate Villas

stranden curacao

7. Playa Porto Marie (betaalde toegang)

Een hagelwit strand en een azuurblauwe zee kenmerkt het strand van Playa Porto Marie (ook wel Playa Porto Mari genoemd). Omdat het strand geleidelijk afloopt in zee, is Playa Porto Marie erg geschikt voor kinderen. De faciliteiten bestaan uit een restaurant, een bar, toiletten, douches, kluisjes en zelfs een duikschool. Alles wat je nodig hebt dus!

Op zoek naar een hotel of resort bij Playa Porto Marie?

> Coral Estate Villas

stranden curacao

8. Cas Abou (betaalde toegang)

Het schitterende Cas Abou strand mag dan wel betaalde toegang hebben, toch is dit mooie strand op Curacao vrij goedkoop als je kijkt welke faciliteiten hier aanwezig zijn. Je vindt hier onder andere toiletten, douches, ligbedden, parasols, een bar, een duikschool en je kunt er diverse watersporten beoefenen. Ook Cas Abou is door het geleidelijk aflopende strand erg geschikt voor kinderen. Er is speciaal voor hen zelfs een zandbak op het strand gebouwd. Verder kun je er heerlijk zwemmen, snorkelen en duiken. Het rif is een waar paradijs.

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van Cas Abou?

> Bahia Apartments & Diving

stranden curacao

9. Santa Cruz (gratis toegang)

Santa Cruz is een schitterend strand dat vooral bekend is door ‘Captain Goodlife’. Captain Goodlife is de eigenaar van het bedrijf Let’s Go Watersports, en is een begrip geworden op Curacao. Doe een drankje in zijn bar, huur een kayak of ga mee in de watertaxi en ontdek de leukste privéstrandjes en romantische grotten die alleen bereikbaar zijn per boot. Santa Cruz is één van de stranden op Curacao waar de lokale bewoners graag komen in het weekend.

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van Santa Cruz?

> Bahia Apartments & Diving

10. Playa Lagun (gratis toegang)

Het kleine maar knusse Playa Lagun is gelegen tussen hoge rotsen en werkelijk een prachtig mooi strand op Curaçao. Het is er vrij rustig en dus een perfecte spot om een dagje te relaxen. Op het strand zelf zijn ligbedden te huur en bovenop de rotsen vind je een bar. In de omgeving zijn nog meer restaurants te vinden, waar je ook gebruik kunt maken van de toiletten. Ook Playa Lagun staat bekend als een plek waar je regelmatig schildpadden kunt spotten!

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van Playa Lagun?

> Bahia Apartments & Diving

stranden curacao

11. Playa Jeremi (gratis toegang)

Playa Jeremi ligt tussen de Grote Knip en Playa Lagun. Het strand ligt vrij afgelegen en is daarom niet heel toeristisch. Houd er rekening mee dat er geen faciliteiten zijn, dus neem eigen eten & drinken mee als je hier langer blijft. Er zijn enkele parasols aanwezig en je kunt er goed snorkelen. Een ideale plek dus om het échte Curacao te ontdekken…

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van Playa Jeremi?

> Bahia Apartments & Diving

12. Kleine Knip (gratis toegang)

Net zoals Grote Knip, is Kleine Knip ook een geliefd strand onder de inwoners van Curacao. De naam zegt het al, het is een klein strand en je zult hier dan ook niet veel toeristen vinden. Kleine Knip heeft weinig tot geen faciliteiten, dus zorg dat je zelf van eten & drinken voorzien bent. Let op: Kleine Knip wordt op Curacao vaak Playa Kenepa Chiki genoemd.

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van de Kleine Knip?

> Bahia Apartments & Diving

13. Grote Knip (gratis toegang)

Ook Grote Knip is zo'n strand waar de meeste mensen wel eens van gehoord hebben. Dit mooie strand is één van de favoriete stranden van de inwoners van Curacao. Vooral op zondag strijken zij hier neer. In het weekend kan het daarom vrij druk zijn, maar ook heel gezellig! Grote Knip (ook wel Playa Kenepa Grandi genoemd) is een vrij eenvoudig strand met enkele faciliteiten, zoals toiletten, ligbedden en een snackbar. Hier kun je terecht voor een simpele snack of een koel drankje.

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van de Grote Knip?

> Bahia Apartments & Diving

stranden curacao

14. Playa Forti (gratis toegang)

Playa Forti (Westpunt) ligt vlak naast Playa Grandi en staat vooral bekend om de hoge rotsen. Je kunt hier vanaf 12 meter hoogte de zee in springen (op eigen risico)! Het strand bestaat uit kiezels en is een stuk grover dan de meeste zandstranden op het eiland. Naast enkele barretjes vind je hier ook niet veel faciliteiten.

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van Playa Forti?

> Bahia Apartments & Diving

stranden curacao

15. Playa Grandi (gratis toegang)

Playa Grandi, ook wel Playa Piskado genoemd, is een strand wat vooral bekend staat om één ding: schildpadden spotten. Het strand, dat ook wel bekend staat als het vissersstrand, is gelegen aan de noordkust van het eiland, waardoor de kust en de zee hier iets ruiger is. Playa Grandi is dan ook geen plek waar je een hele dag gaat liggen bakken. Dit is wel één van de beste plekken om schildpadden te zien! Het (kiezel)strand is vrij klein en er zijn weinig ligbedden aanwezig.

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van Playa Grandi?

> Bahia Apartments & Diving

16. Playa Kalki (gratis toegang)

Playa Kalki staat bekend als het paradijs voor snorkelaars en duikers. Het is een idyllisch plekje, maar de zee kan hier wild zijn en zorgen voor sterke stromingen. Dit strand is dan ook niet echt aan te raden als je met kinderen op pad gaat. Wel heb je hier een duikschool en een restaurant. Er zijn ook wat ligbedden en parasols aanwezig, maar deze horen bij het naastgelegen resort.

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van Playa Kalki?

> Bahia Apartments & Diving

17. Sint Joris Baai (gratis toegang)

De Sint Joris baai is een vrij uniek strand en lijkt dan ook totaal niet op de andere stranden op Curacao. Het is er vrij ruig, waardoor het niet de ideale plek is om een dagje op het strand te liggen. Daarentegen is het, onder andere door de harde wind, een paradijs voor kitesurfers.

Op zoek naar een hotel of resort in de buurt van Sint Joris Baai?

> Bahia Apartments & Diving

18. Klein Curacao (enkel toegankelijk per boot)

Klein Curacao is een apart eiland en ligt ongeveer op 25 kilometer afstand van Curacao zelf. Klein Curacao is onbewoond, maar heeft prachtig mooie en hagelwitte stranden die echt een bezoekje waard zijn. Vanuit Curacao worden dagelijks boottochten georganiseerd naar het onbewoonde eiland. Klein Curacao heeft een prachtig rif en is daardoor een perfecte plek om te snorkelen. Ook vind je langs de kust enkele oude scheepswrakken en is er een oude, roze vuurtoren aanwezig.

stranden curacao

Zelf de mooiste stranden van Curacao ontdekken? Bekijk dan direct alle vakantie Curacao aanbiedingen bij: TUICorendon en de VakantieDiscounter.

Meer lezen over Curacao?

> Direct naar beste hotel Curacao top 10 | Bezienswaardigheden Curacao | Activiteiten Curacao