Uitgaan

Naar Curacao gaan zonder uit te gaan is natuurlijk not-done. Dit geweldige eiland heeft eindeloos veel opties voor een bruisend nachtleven, dus waarom niet je kans pakken en de tofste plekken ontdekken? Je vindt er live muziek, hippe barretjes, trendy tentjes & good vibes all over. Hier een aantal tips om je op weg te helpen!

Uitgaan

 

1. Zanzibar

Op Jan Thiel Beach vind je Zanzibar, één van de bekendste strandtenten van het uitgaansleven op dit eiland. Vooral op de zaterdagen is het hier een enorme, gezellige drukte: met je voetjes in het zand kun je dansen op de live muziek (vaak salsa), en elke zaterdagmiddag van 17:00 tot 18:00 is er happy hour (twee drankjes voor de prijs van één!). Zodra je de zon in zee ziet zakken weet je dat het er vanavond wéér los gaat…

2. Mambo Beach

Bij Sea Aquarium Beach vind je Mambo Beach: de andere zeer bekende strandtent die niet te missen is tijdens een avondje stappen. Hier uitgaan betekent vaak grote feesten waarbij elke zaterdag en zondag een dj tot in de vroege uurtjes de lekkerste plaatjes draait. Dit is dé hotspot voor Nederlandse toeristen, want regelmatig zijn er optredens van Nederlandse artiesten zoals Bizzey, Jan Smit en Gerard Joling. Welke Nederlandse artiesten er komende week optreden is altijd terug te vinden op de website van Mambo Beach Curacao.

3. Wet & Wild Beach Club

Een andere hotspot op het strand bij de Mambo Beach Boulevard is Wet & Wild Beach Club. Elke vrijdag heb je hier van 17:30 tot 19:00 happy hour met bbq snacks en wordt er gefeest tot een uurtje of 2 's nachts. Elke zondag is het happy hour van 18:00 – 19:00 en 22:00 – 23:00 waarbij het feest doorgaat tot zo'n 3 uur 's nachts. De leukste dag om hierheen te gaan is de zondag, er hangt dan een heel ontspannen sfeer met muziek die top 40 hits afwisselt met salsa, reggaeton en een gezellige Caribische sfeer.

4. Cabana Beach Club

Doordeweeks kun je het beste een feestje meepakken bij de Cabana Beach Club. De woensdagavond is hier het leukst! Er is regelmatig livemuziek, er hangt een gezellige sfeer en zowel toeristen als locals feesten hier. Live zangers en een DJ wisselen elkaar af en bouwen een feestje dat lekker de week breekt!

5. Kokomo Beach

Een onvergetelijke avond stappen maak je mee bij dit maandelijkse event bij Kokomo Beach, gelegen in de Vaersenbaai. Die is beroemd om de Full Moon Party's die er worden gegeven. Elke eerste vrijdag van de maand vind je hier een overweldigend spektakel met vuurwerk, dansers, vuurspuwers, een kampvuur en internationale gast-DJ’s als Sidney Samson, Quintino en Dimitri Vegas. Tijdens dit evenement kun je wel zo'n 3000 bezoekers verwachten! Daarnaast heb je er elke zondagavond tussen 17:00 uur en 18:00 uur happy hour, waarna vaak optredens worden gegeven.

6. Club Bermuda

Vlak bij Punda vind je de grote Club Bermuda. Vooral op de vrijdag is dit een leuke spot voor zowel locals als toeristen. Er worden verschillende soorten muziek gedraaid, afhankelijk van de ruimte in de club. Binnen wordt vooral reggaeton gedraaid, en in de outdoor area hoor je vooral dancemuziek.

7. Saint Tropez Ocean Club

Zin in een chique avondje uitgaan? Dat doe je in de Saint Tropez Ocean Club in Pietermaai. De moderne uitstraling, strakke architectuur en het mooi verlichte zwembad zorgen voor een luxe sfeer. Je kunt er dineren en gezellig drankjes doen in een echte Saint Tropez-sfeer. Elke vrijdagvond na werktijd tot een uur of 1 is het hier het drukst; met 2 happy hours en een dj wordt het er vaak erg gezellig. De prijzen liggen hier wel wat hoger, maar daar krijg je wél een luxe vibe voor terug.

8. Café De Tijd

Lekker Hollands stappen doe je elke donderdag bij deze avond in deze Nederlandse kroeg in Punda. Hier is het gezellig tot een uurtje of 12, waarbij allerlei soorten muziek gemixt wordt. Regelmatig zijn er themafeesten en je kan er ook een potje poolen, pokeren en darten. Elke maandag kun je hier je ”rekening wegdobbelen”. Ook is er maandelijks een beerpong toernooi en hebben ze vaak “We love the 90’s” parties. Het XXL happy hour duurt hier van 21:00 tot 23:00.

 

Evenementen Curacao

Carnaval

Een geweldig evenement op Curacao wat je een keer meegemaakt moet hebben is Carnaval. Dit is het populairste en langst durende feest op het eiland: de specifieke data kunnen per jaar verschillen, maar in februari 2020 is het voor de 50e editie raak. Er zijn vele optochten, zoals de Paarden Parade, Kinderparade, Tienerparade, Gran Marcha en de Grote Afscheidsparade. De leukste om bij te wonen is de Gran Marcha: dit is de grootste parade van het hele carnaval met een 6,5 km lange, kleurrijke optocht. Er lopen zo'n dertig groepen mee van nationale én internationale afkomst. Met tienduizenden toeschouwers is dit een uitbundig spektakel. Elk jaar is de route anders, maar gaat altijd door Otrobanda en eindigt bij het Brionplein. Er zijn ook veel partytenten met feestjes en vele Truki Pan's (trucks die broodjes verkopen) langs de weg. De Marcha Despedida is de bijzondere afscheidsparade op de laatste dag: alle wagens zijn extra versierd met prachtige lichtjes en bij de afsluiting om middernacht vindt de verbranding van de traditionele pop, Koning Momo, plaats.

 

Koningsdag

Lekker Nederlands uitgaan doe je natuurlijk op Koningsdag én -nacht, want dat wordt natuurlijk ook op Curacao gevierd. Op 27 april kun je in Pietermaai en Punda de verjaardag van onze Willem-Alexander vieren; overal vind je bandjes, dj's, spelletjes en echte Hollandse gezelligheid!

Fuikdag

Hét beroemde feest van Curacao, Fuikdag, vind altijd plaats op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Dit is het grootste ongeorganiseerde bootfeest van het Caribisch gebied. In de Fuikbaai kun je de hele dag dobberen in bootjes en opblaasbare eenhoorns, zwembanden en eilandjes. Overal in het water liggen feestende mensen die op de muziek meedansen met artiesten die vanaf de boten een optreden geven. Met honderden mensen die een feestje bouwen op zee is dit een uniek evenement dat je alleen hier meemaakt.

Oud & Nieuw

Het mooie van de nieuwjaarsduik in het Caribisch gebied, is dat je niet staat te koukleumen en met alle plezier om 12:00 's middags met z'n allen de zee inspringt. Op Curacao vieren ze oud & nieuw al wat eerder. Vanaf 28 december heb je elke avond wel vuurwerkshows en op Oudjaarsdag kun je om 12:00 uur 's middags al op pad gaan. In Pietermaai is het dan al reuze gezellig en komen er duizenden mensen speciaal voor de pagara (vuurwerk) dat hier wordt afgestoken en een meterslang spektakel vormt. In elke strandtent en club is het vervolgens tot in de vroege uurtjes feest.

North Sea Jazz

Dit festival bij Pietermaai is niet alleen in Nederland een begrip en waar succes; ook op Curacao kun je hier elk jaar genieten van een groot evenement met niet alleen jazz, maar ook andere muziekgenres. Grote artiesten hebben hier gestaan, zoals Alicia Keys, John Legend, Stevie Wonder, Prince, Lionel Richie, Enrique Iglesias en Bruno Mars. In augustus vind je hier zestien acts en drie podia's; een kleiner evenement dan in Rotterdam, maar wél met grootse artiesten, geweldige muziek en een tropische sfeertje. De prijzen voor het North Sea Jazz Festival op Curacao liggen wel wat hoger dan in Nederland… Voor één dag betaal je €175,- maar dan krijg je wél grote artiesten en een unieke ervaring!

 

Culinair

 

Curacao Culinair

Elk jaar in april vindt dit culinaire event plaats, waarbij allerlei culinaire restaurants met stands hun menu presenteren. Je kunt er talloze lekkere gerechten proeven zodat je van elke keuken wel iets kunt uitproberen. Er zijn inmiddels 4 edities geweest die allen een groot succes waren. Rondom de mooie tuin van Landhuis Chobolobo kun je genieten van de lekkerste amuses en kleine hapjes van het eiland!

 

Pietermaai Proeft

Bij Pietermaai vindt in oktober een groot culinair event plaats waarbij de smakelijkste ondernemers uit de populaire wijk hun lekkerste menu laten zien. Op het gezellige marktplein geniet je van allemaal mini gerechtjes. Compleet met livemuziek, gezellige barretjes en een leuke sfeer is dit een heel gezellig evenement.

Meer lezen over Curacao?

> Direct naar: top 10 beste hotels Curacao | Vliegtijd Curacao | Beste reistijd Curacao