Visum Curacao

 

Benieuwd of je een visum nodig hebt als je naar Curacao reist? Alle info vind je hier! 

Vakantie Curacao? Bekijk direct Curacao vakantie aanbiedingen bij:

Visum Curacao

 

Als je naar Curacao reist, heb je in ieder geval een geldig paspoort nodig (altijd checken!). Een Curacao visum heb je niet nodig voor een toeristisch verblijf van maximaal 180 dagen. Reizigers met de Nederlandse nationaliteit die geboren zijn op Curacao hebben geen visum nodig voor een ongelimiteerd verblijf.

Tips

Ook al heb je voor Curacao geen visum nodig, toch moet je als reiziger met een Nederlandse nationaliteit het volgende kunnen aantonen bij de douane op Curacao:

  • Een retour- of ticket waarmee je verder reist
  • Een ingevulde ED-kaart (Embarkation en Disembarkation kaart), waarmee de Curacaose immigratiedienst bepaald of je het land in mag reizen. Deze krijg je meestal in het vliegtuig om in te vullen, maar kun je ook van tevoren online aanvragen en invullen. Als je dat doet, kun je gebruik maken van de E-Gates op Hato. Die hebben een snellere wachtrij dan de ‘normale' wachtrij. (Kijk voor meer info op edcardcuracao.com).
  • Als je van plan bent een auto te huren, heb je een geldig rijbewijs nodig. Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist, maar de voorwaarden kunnen verschillen per autoverhuurbedrijf. Check deze altijd van tevoren.

 

Op zoek naar een goedkope vakantie Curacao? Bekijk dan direct vakantie Curacao aanbiedingen bij: TUICorendon en de VakantieDiscounter.

 

Meer lezen over Curacao?

> Direct naar: beste hotel Curacao top 10 | Mooiste stranden Curacao | Klimaat & weer Curacao