Vliegtickets

Op zoek naar goedkope vliegtickets Curacao? Dan ben je hier op de juiste plek! Een vliegticket van Amsterdam naar Curaçao is over het algemeen niet heel goedkoop, maar er zijn zeker een aantal dingen om aan te denken voor je een ticket boekt die kunnen helpen! Om er zeker van te zijn dat je de beste deal hebt, hebben we hieronder wat essentiële informatie & tips voor je verzameld om een paar goedkope tickets Curacao te scoren!

 

Vliegveld Curacao (Hato Airport – CUR)

Het vliegveld op het eiland heet Curacao International Airport, ook wel Hato Airport of Aeropuerto Hato genoemd en wordt afgekort met CUR. Dit is de internationale luchthaven van Curacao, geschikt voor alle soorten vliegtuigen. De luchthaven ligt aan de noordkust van Curacao, op ongeveer 10 kilometer afstand van Willemstad. Op Hato International Airport komen op jaarbasis rond de 2 miljoen toeristen en Curacao is hard op weg het vliegveld uit te breiden en te verbeteren. Naast toeristenstromen uit het buitenland wordt Curacao Airport ook gebruikt als transit voor andere eilanden van de Nederlandse Antillen. De meeste toeristen die Curacao bezoeken, komen uit de Verenigde Staten, maar Nederland prijkt op de tweede plek!

 

Vluchten Curacao vanuit Nederland (Amsterdam – Schiphol)

De afstand tussen Amsterdam en het vliegveld van Curacao is 8630 kilometer, wat je vliegt in gemiddeld 10 tot 12 uur. Vanuit Nederland vliegen alleen de maatschappijen KLM en TUI tussen Amsterdam, Brussel en Curacao. Dat zijn gelijk ook de enige Europese bestemmingen die vanuit Willemstad te bereiken zijn. Schiphol is daarnaast de enige luchthaven in Nederland die een rechtstreekse vlucht naar Curacao aanbiedt. De vliegtijd van een directe vlucht is gemiddeld 9 uur en 50 minuten. Als er een tussenstop wordt gemaakt op bijvoorbeeld Aruba of St. Maarten dan duurt de vlucht gemiddeld 2 uur langer.

 

Prijzen vliegtickets Curacao vanuit Nederland (Amsterdam – Schiphol)

Een vliegticket vanuit Amsterdam naar Curacao kost je al snel tussen de €600,- en €700,-. Sommige vliegmaatschappijen bieden kortingen aan tijdens actieperiodes, waarbij de prijs kan zakken tot rond de €450,-. Maar als je echt midden in het hoogseizoen wilt vliegen, kun je al snel rekenen op een opgelopen prijs van rond de €1000,- … Over het algemeen kun je van het volgende uitgaan; de meest goedkope vliegtickets Curacao scoor je van begin november tot begin december, en van midden april tot begin juni. De duurste tickets vallen meestal binnen de Nederlandse schoolvakanties en rond kerst, maar ook van midden februari t/m midden maart door carnaval.

Als je goedkope vliegtickets Curacao wil scoren met korting, moet je de actieperiodes goed in de gaten houden. KLM heeft bijvoorbeeld twee keer per jaar de KLM Werelddeal Weken (in midden januari en midden september). Gelijktijdig houdt TUI de TUI Ticketsale. Tijdens deze actieperiodes kun je zéker een goedkoper ticket scoren! Hou deze aanbieders in de gaten voor meerdere kortingsacties, die vaak enkele dagen duren. Ook bestaan er pakketreizen naar Curacao. Je betaalt dan voor je vliegticket, accommodatie en transfer in één. Bekende aanbieders hiervan zijn TUI, Corendon en de VakantieDiscounter. De prijzen hiervan beginnen al rond de €500,-, wat vaak veel voordeliger kan uitkomen!

 

> Bekijk hier alle ticket deals Curacao bij TUI

> Bekijk hier alle ticket deals Curacao bij Momondo

> Bekijk hier alle ticket deals Curacao bij Skyscanner

 

Tips goedkope tickets Curacao

Om ervoor te zorgen dat je goedkope tickets Curacao scoort, hebben we wat handige tips verzameld:

  • De belangrijkste tip die we je kunnen geven is; zoek & vergelijk! Betaal niet de hoofdprijs voor de eerste de beste vlucht die je ziet. We snappen dat je waarschijnlijk geen zeeën van tijd hebt om de prijzen van vliegtickets Curacao Amsterdam in de gaten te houden… Maar het loont echt om zelf te vergelijken bij websites zoals TUI, Skyscanner of Momondo.
  • Houdt rekening met het seizoen waarin je reist. Wanneer je in het hoogseizoen reist (december – april) zullen de vliegtickets waarschijnlijk duurder zijn dan in het laagseizoen (mei -november).
  • Naast het seizoen heeft ook de dag van de week invloed op de prijs van je vliegticket. Het is vaak zo dat de prijzen hoger liggen in het weekend.
  • Wees flexibel met de datum van vertrek! Een vlucht die op dinsdag of woensdag vertrekt kan bijvoorbeeld veel goedkoper zijn dan een vlucht die op zaterdag vertrekt. Hier kun je veel geld mee besparen.
  • Check bovendien ook de prijzen vanaf alternatieve luchthavens, zoals Düsseldorf of Brussel. Ook dit kan je erg veel voordeel opleveren… Zo scoor je gemakkelijk een paar goedkope vliegtickets Curacao!