Curacao vliegtijd

 

Wat is de vliegtijd naar Curacao? Hier vind je alle info over de Curacao vliegtijd en alle opties om van en naar de luchthaven te komen. Ontdek de vliegtijd Amsterdam Curacao en nog veel meer handige tips over vliegen op Curacao!

> Bekijk de vliegtijden naar Curacao

Vliegtijd Curacao Amsterdam prima? Bekijk direct aanbiedingen bij:

Vliegtijd Curacao via TUI
Vliegtijd Curacao via Corendon
Vliegtijd Curacao via de VakantieDiscounter

Curacao vliegtijd (vanaf Amsterdam – Schiphol)

Wat is eigenlijk de vliegtijd naar Curacao? Hoe lang ben je onderweg van Amsterdam naar Curacao? De vliegduur is vrij lang, want de afstand tussen Amsterdam en Curacao bedraagt 7850 kilometer. Dit betekent dat een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar dit Caribische eiland 9 uur en 30 minuten duurt. De vliegtijd Curacao kan natuurlijk afwijken door het type vliegtuig, vertragingen en/of weersomstandigheden. Maar reken op een lange zit van zo'n 10 uur wanneer je vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport en landt op de internationale luchthaven van Curacao (CUR), ook wel Hato Airport of Aeropuerto Hato genoemd. Het vliegveld van Curacao ligt aan de noordkust van het eiland, op 12 kilometer ten noorden van de hoofdstad Willemstad.

Het vliegveld op Curacao heeft een terminal die verdeeld is over twee gebouwen, een vertrek- en aankomsthal. Alles ligt vrijwel direct naast elkaar en is dus makkelijk te lopen. Het is een luchthaven met vele winkeltjes en restaurants voor de toeristen. Ook vind je in het kantoorgebouw van het vliegveld vijf autoverhuurbedrijven, voor als je een huurauto wilt boeken om het eiland te ontdekken. Er is geen hotel te vinden op het vliegveld van Curacao zelf, maar het eiland is niet zo groot dus er zijn natuurlijk genoeg accommodaties in de buurt. Wel zijn er genoeg faciliteiten en werkt het vliegveld er hard aan om de beste luchthaven van de Caribbean te worden.

 

Van & naar het vliegveld op Curaçao

Van het vliegveld Curacao naar de historische binnenstad (Otrobando en Punda) is het 12 kilometer, de reistijd is 20 à 25 minuten. Binnen 40 minuten vanaf Hato Airport ben je in Jan Thiel. En op 22 kilometer afstand van het vliegveld vind je het bekendste strand voor duikers en snorkelaars: Playa Cas Aboa.

Hoe kom je vanaf het vliegveld op Curacao met het openbaar vervoer naar Willemstad? Vanaf de aankomsthal kun je de openbare bus (ook wel konvooi bussen genoemd) nemen naar het historische centrum van Willemstad. Bus 4B vertrekt elk uur naar Otrobanda, elke maandag t/m zaterdag tussen 07:00 uur en 23:00 uur. Bus 2A/2C vertrekt om de twee uur naar Punda, ook tussen 07:00 uur en 23:00 uur. Op zondagen rijden de bussen tussen 09.00 uur en 23.00 uur met dezelfde tijden. Een kaartje koop je contant bij de buschauffeur en kost 1,70 ANG (dat is slechts 90 cent).

Je kunt ook een taxi nemen vanaf het vliegveld Curacao: de taxistandplaats vind je rechts naast de uitgang van de vertrekhal. Je herkent ze aan hun nummerplaat, waar TX op staat. Voor een taxiritje naar Otrobanda/Punda betaal je zo'n 55 ANG (= €27,50). Naar Mambo Beach duurt het iets langer en betaal je ongeveer 70 ANG (€35). Een taxi naar Jan Thiel kost je 80 ANG (€40). Let wel op: zowel 's nachts als bij meer dan vier personen gelden vaak toeslagen van 20-25%.

 

Op zoek naar een goedkope vakantie Curacao? Bekijk dan direct vakantie Curacao aanbiedingen bij: TUICorendon en de VakantieDiscounter.

 

Meer lezen over Curacao?

> Direct naar: beste hotel Curacao top 10 | Mooiste stranden Curacao | Beste reistijd Curacao