Ga jij op vakantie naar Curacao en heb je de vliegtickets en de accommodatie al gereserveerd? Dan wordt het tijd om voorbereidingen te treffen voor de vliegreis van bijna 10 uur. Wij gaan u vertellen wat u het beste kunt doen voor de optimale voorbereiding voordat u naar het vliegveld rijdt en in het vliegtuig stapt.

Reserveer een parkeerplaats Schiphol

Iets wat veel vergeten wordt is het vooraf reserveren van een parkeerplaats voor je auto op Schiphol of een andere luchthaven vanaf waar je vertrekt. De meeste mensen reizen met de auto naar de luchthaven toe en moeten dan parkeren Schiphol. Wanneer je dit vooraf reserveert heb je de keuze uit alle parkeeraanbieders en kun je de parking kiezen die het beste bij jouw budget en wensen past. Zo betaal je nooit teveel geld voor een parking.

 

Dekking reisverzekering

Check goed wat je reisverzekering precies dekt en of dit enkel in Europa geldt of over de hele wereld (werelddekking). Zo voorkom je vervelende verrassingen wanneer er onverhoopt toch iets mis gaat. Zeker zorgkosten kunnen in andere landen veel hoger uitvallen en je Nederlandse zorgverzekering dekt in de meeste gevallen enkel wat dezelfde behandeling in Nederland kost. 

 

Handbagage inpakken

Naast je koffer, die in het ruim wordt vervoerd, heb je vaak handbagage mee in de vorm van een handtas, rugzak of kleine koffer. Hier kun je spullen in doen die je tijdens, of vlak voor of vlak na de vlucht nodig hebt. Denk hierbij aan producten om je bezig te houden tijdens de lange vliegtijd Curacao zoals je telefoon, een reisspelletje of oordopjes om naar muziek te luisteren. Neem ook een flesje water mee en lippenbalsem. De lucht in het vliegtuig is vaak erg droog, waardoor het fijn is om hydratatie mee te nemen. Het gebeurt wel eens dat er koffers zoekraken, dus het kan daarom best handig zijn om een schoon paar sokken en ondergoed in je handbagage te hebben. Denk ook aan zwemkleding. Een zwembroek moet nog wel lukken. Draag je liever iets specifieks als een tankini, dan is het toch goed om dit voor de zekerheid in je handbagage te doen.Zo kun je, indien je koffer echt zoek raakt, in ieder geval schoon ondergoed aantrekken.

 

Online inchecken

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kan je zoveel uur voor de vlucht vertrekt alvast online inchecken. Dit versnelt het hele proces op de luchthaven. Zo kun je direct doorlopen om je ruimbagage af te geven. Het is handig om alle reisgegevens digitaal of op papier bij de hand te hebben, zodat je deze altijd kunt laten zien als hierom gevraagd wordt.

 

Op tijd naar de luchthaven

Zorg ervoor dat je op tijd op de luchthaven bent. Voor vluchten buiten Europa, zoals naar Curacao, wordt aangeraden om minimaal 3,5 uur van tevoren op de luchthaven te zijn. Zeker met eventuele corona controles is het verstandig om nog wat extra tijd in te plannen. Zo weet je zeker dat jij je vlucht niet mist!

 

Geld wisselen

Op Curacao betaal je niet met de Euro maar met de Antilliaanse Gulden. Het is altijd handig om alvast wat contant geld op zak te hebben, dus loop voor of na de paspoortcontrole even langs een geldwisselkantoor. Controleer ook bij je bank of het mogelijk is om buiten Europa geld op te nemen bij een ATM (geldautomaat) en hoeveel je maximaal op kunt nemen. Dit verschilt per bank en vaak kun je dit zelf aanpassen via je bankapp of op de website van de bank.