Curaçao is het eiland met hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Een echt paradijs op aarde en een zeer populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Heb je een vakantie naar Curaçao gepland staan of overweeg je om een vakantie naar dit prachtige eiland te boeken? Dan kunnen we ons voorstellen dat jij jezelf afvraagt wat te doen op Curaçao? Begin maar alvast met het plannen van je vakantie, want in deze blog geven we 5 tips voor wat te doen op Curaçao. Met deze tips beleef je zonder twijfel een onvergetelijke vakantie!

Willemstad

Laten we het lijstje beginnen met de hoofdstad van Curaçao, Willemstad. Deze stad is zeker een bezoekje waard als je op het eiland bent. De wereldberoemde Pontjesbrug met de gekleurde huizen is een populaire plek om leuke vakantiekiekjes te maken. Hier beleef je Curaçao optimaal en kun je van dichtbij meemaken hoe gastvrij de bevolking is. Je kunt culinair genieten in een van de restaurantjes en van de Street art genieten in de verschillende wijken.

Eiland verkennen

We raden aan om minimaal één dag, maar het liefst meerdere dagen, een auto te huren. Met een auto kun je het prachtige eiland op eigen houtje verkennen en op zoek gaan naar de meest mooie baaitjes. Die zijn er namelijk meer dan genoeg! Met de auto kun je juist op plekken komen waar nog niet veel toeristen zijn en onontdekte parels tegenkomen. Let wel goed op, in Curaçao rijden ze over het algemeen wat minder netjes dan in Nederland. Goed oppassen dus!

Klein Curaçao

Een bezoek aan het kleine broertje van Curaçao, Klein Curaçao, mag zeker niet ontbreken tijdens je reis. Met een excursie naar Klein Curacao ga je al vroeg met een boot naar het eiland, dat ongeveer 25 kilometer van Curaçao af ligt. In Klein Curaçao waan je jezelf in een echt paradijs. Het is een bounty eilandje waar je perfect een hele dag lekker kunt ontspannen óf kunt gaan duiken om de prachtige onderwaterwereld te verkennen. Een bezoekje aan dit paradijs is zeker de moeite waard!

Beachclubs

In Curaçao liggen diverse beachclubs waar je overdag heerlijk kunt ontspannen en ’s avonds helemaal los kunt gaan. De beachclubs zijn bekend over de hele wereld en verschillende Nederlandse dj’s en artiesten komen er regelmatig langs om de tent op zijn kop te zetten. Overdag kun je genieten aan het strand van een cocktail en wat lekkers te eten.

Culinair Curaçao

Curaçao is hét perfecte eiland om culinair te genieten. Er zijn bijvoorbeeld diverse restaurants waar je dagverse vis kunt krijgen. Verser kan het niet! Naast vis kun je ook als vleeseter óf als vegetariër goed terecht in een van de vele restaurantjes. Er zijn tevens tal van restaurants met een prachtig uitzicht over de oceaan, maar ook in de dorpen en steden zijn genoeg eetgelegenheden te vinden. De ideale afsluiting van een heerlijke dag genieten op het mooie eiland.

Hopelijk hebben we met deze tips antwoord gegeven op de vraag wat te doen in Curaçao? Zowel voor jong en oud is er genoeg te beleven!