Klimaat & weer Curacao

 

Over het klimaat en het weer op Curacao kunnen we het kort houden: dit eiland is het hele jaar door een zonnige bestemming. Het weer op Curacao kenmerkt zich door tropische temperaturen rond de 30°C. Het is hier dus het gehele jaar door goed vertoeven! Door de warmte merk je al snel dat het leven op Curacao er een stuk langzamer aan toe gaat dan in Nederland. Haasten is er niet bij op dit eiland, en dat is precies wat je nodig hebt op vakantie… Lees hier alle info over het weer op Curacao & bekijk onze klimaattabel!

Lekker klimaat & weer op Curacao? Bekijk direct aanbiedingen bij:

Klimaat Curacao – Klimaattabel

Benieuwd naar het weer op Curacao per maand? Curaçao heeft een heerlijk klimaat. Bekijk hieronder onze klimaattabel!

Zoals je kunt zien heeft Curacao het gehele jaar door de ideale temperatuur voor een zonvakantie. Geen wonder dat het zo'n populaire bestemming is! Op Curacao heerst namelijk een tropisch savanneklimaat, waarbij je gemiddeld 8 à 9 zonuren per dag hebt. De temperaturen variëren tussen de 24°C en 31°C en het regent er weinig.

 

Klimaat & weer Curacao – Warmste maanden

De zonnigste maanden zijn januari, februari, maart, juni, juli, augustus en september met gemiddeld 9 uur zon per dag. De warmste maanden op Curacao zijn augustus en september; het is dan gemiddeld 31°C. De zee is gemiddeld zo'n 28°C en op zijn warmst tussen augustus en januari. In de warmste maanden op Curacao blijft het vaak tot 's nachts tegen de 30°C en kan het alleen 's ochtends ‘fris worden' (rond de 26°C). Met name in februari en maart is het weer op Curacao erg aangenaam. Het is dan niet op z’n heetst en de kans op regen is in deze periode het laagst. Wat ons betreft dus de beste reistijd voor een vakantie naar Curacao!

> Vluchten naar Curacao zoeken in jouw ideale vertrekmaand

 

Klimaat & weer Curacao Regen & wind

Hoe zit het precies met de wind & regen op Curacao? De constante passaatwind uit het oosten zorgt vrijwel altijd voor een heerlijk briesje tijdens de hitte. Langs de noordoostkust van het eiland is de wind het sterkst en kan het wat koeler aanvoelen. Het regenseizoen op Curacao loopt van oktober tot februari. In deze regenperiode zijn de maanden met de meeste regen november en december; gemiddeld regent het dan 10 tot 12 dagen per maand. Maar regen op Curacao is iets heel anders dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Er zijn soms wat korte regenbuien die vaak 's nachts plaatsvinden. De jaarlijkse regenval is zo'n 570 mm, wat vooral oploopt omdat het hevige buien zijn met heel veel regenwater in één keer. In de maanden maart t/m juni valt gemiddeld de minste regen: ongeveer drie dagen per maand.

 

Klimaat & weer Curacao – Orkaanseizoen

Als je denkt aan het weer op Curacao, moet je natuurlijk ook rekening houden met eventuele stormen. Curacao maakt deel uit van de Benedenwindse Eilanden: deze eilanden liggen weggedraaid van de wind waardoor stormen meestal langs het eiland razen. Slecht weer is een groot woord; ondanks wat kans op neerslag, zijn regenbuien meestal van korte duur en schijnt de zon vaak snel daarna weer. Curacao valt ten zuiden en net buiten het gebied waar jaarlijks orkanen en tropische stormen voorkomen. Het orkaanseizoen loopt van juni t/m december. Ondanks het orkaanseizoen is er gelukkig maar een hele kleine kans dat er een orkaan op Curacao voorkomt.

 

Actuele weersvoorspelling Curacao

Benieuwd hoe het weer op Curacao op dit moment is? Bekijk de actuele weersvoorspelling voor 14 dagen!

 

 

Lijkt het weer op Curacao je wel wat? Bekijk dan direct goedkope vakantie Curacao aanbiedingen bij: TUI, Corendon en de VakantieDiscounter.

 

Meer lezen over Curacao?

> Direct naar: beste hotel Curacao top 10 | Vliegtijd Curacao | Beste reistijd Curacao